Makowiec wegański



 Składniki:

  • paczka maku mielonego
  • około szklanki wody
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • erytrytol albo ksilitol do smaku
  • łyżka kakao
  • około szklanki wiórków kokosowych
  • paczka śliwek suszonych
  • inne bakalie, orzechy itp.
  • 2-3 łyżki błonnika z bambusa
  • zapach migdałowy i kilka kropel wanilii
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • skórka pomarańczy
Wykonanie:

Wyłożyć do formy (najlepiej okrągłej tortownicy) wyłożonej na dnie herbatnikami (opcjonalnie). 

Polać polewą i posypać skórką.


Polewa:

2 łyżki oleju kokosowego + 2 czubate łyżki kakao+ 4 łyżki wody+ 4 łyżki erytrytolu lub ksilitolu. Wszystkie podgrzewać mieszając do połączenia. Polać upieczony sernik.

 

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Popularne posty