Makowiec wegański
Składniki:
- paczka maku mielonego
- około szklanki wody
- 2 łyżki oleju kokosowego
- erytrytol albo ksilitol do smaku
- łyżka kakao
- około szklanki wiórków kokosowych
- paczka śliwek suszonych
- inne bakalie, orzechy itp.
- 2-3 łyżki błonnika z bambusa
- zapach migdałowy i kilka kropel wanilii
- 2 łyżeczki żelatyny
- skórka pomarańczy
Wyłożyć do formy (najlepiej okrągłej tortownicy) wyłożonej na dnie herbatnikami (opcjonalnie).
Polać polewą i posypać skórką.
Polewa:
2 łyżki oleju kokosowego + 2 czubate łyżki kakao+ 4 łyżki wody+ 4 łyżki erytrytolu lub ksilitolu. Wszystkie podgrzewać mieszając do połączenia. Polać upieczony sernik.
Komentarze
Prześlij komentarz