Fit jagodzianki
Fit jagodzianki wypchane po brzegi jagodami!
Bez mąki i cukru!

Ciasto
5 łyżek erytrytolu,
5 jajek ,
1 kopiasta łyżeczka proszku do pieczenia ,
200 g mascarpone,
Aromat waniliowy / pasta waniliowa ok 2 łyżeczek
150 g mąki migdałowej ,
szczypta soli,
Można dodać dosłownie 2 łyżki jagód ale pominąć
Dodatkowo:
Jagody
Mięta
Śmietana 18%
Pieczemy w 180 stopniach około 15-17 min i jak góra zaczyna brązowieć wyciągamy, od razu ciasto przenosimy na blat i zwijamy, studzimy. Rozwijamy jeszcze delikatnie ciepłe, żeby nie zaczęło się łamać ( totalnie zimne może się zacząć lekko łamać). Jak ciasto się przyklei do papieru to najlepiej lekko podważyć. Roladę zawijamy i wkładamy do lodówki. Jagodzianki kroimy po godzinie w lodówce
Komentarze
Prześlij komentarz