CIASTO PRZEKŁADANIEC BEZ PIECZENIA W 15 MINUT
Składniki
- ok. 60 herbatników bezglutenowych
- 2 łyżki kakao
- 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki
- 500 ml śmietanki kremówki 30%
- 250 g serka mascarpone
- 2 łyżki cukru pudru/ksilitolu
Wykonanie
- Śmietankę kremówkę przełożyć do misy miksera, dodać serek mascarpone oraz cukier puder. Całość razem ubić na puszystą masę.
- Blaszkę 24×24 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na spód ułożyć warstwę herbatników kakaowych.
- Na herbatnikach rozprowadzić połowę dżemu i przykryć drugą warstwą herbatników. Na nich wyłożyć połowę przygotowanej masy śmietankowej, następnie herbatniki, dżem, herbatniki, masa.
- Kilka herbatników pokruszyć i wyłożyć na wierzch ciasta.
- Gotowe ciasto wstawić do lodówki na całą noc.
Komentarze
Prześlij komentarz