deser z jabłek

 





🍏 Składniki: Bazą deseru o bogatym owocowym smaku jest 6-7 jabłek. 3 łyżki skrobi kukurydzianej – dla uzyskania lekkiej konsystencji. 3 łyżki cukru – dla przyjemnej słodyczy. 2 łyżeczki cynamonu – dla rozgrzewającego aromatu. 3 łyżki miodu – dla subtelnej słodyczy i blasku. Czas pieczenia: 1 godzina w temperaturze 170°C. 💡 Wskazówki dotyczące doskonałych rezultatów: Aby deser był jak najbardziej pyszny, użyj słodkich jabłek. Aby smak był jeszcze bardziej intensywny, dodaj odrobinę skórki z cytryny lub wanilii. Przed podaniem deser należy pozostawić do ostygnięcia, aby zgęstniał i uzyskał marmurkową konsystencję.





Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Popularne posty