Ciasto bez pieczenia

Średnica formy 20 cm

Mąka - 250 g Cukier - 60 g Masło - 120 g Sól - szczypta Krem: Śmietana 20% - 500 g Jajko - 2 szt. Skrobia - 1 łyżka. Cukier waniliowy - 20 g Masło - 50 g Cukier - 120 g 1. Wymieszaj miękkie masło, cukier, mąkę i szczyptę soli. 2. Smaż okruchy na patelni, cały czas mieszając, aż się zarumienią. Smażyłam około 5-6 minut. 3. Wymieszaj jajka, skrobię, śmietanę i cukier. Śmietanę gotujemy cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Gdy tylko pojawią się pierwsze bąbelki wrzenia, gotuj przez kolejne 30 sekund. Zdejmij z ognia, dodaj cukier waniliowy i masło. 4. Odłóż 4 łyżki. do przykrywania ciasta. Podziel pozostały miękisz na 4 części. 5. Wyłóż spód i boki formy pergaminem. 6. Umieść część okruchów na jednej formie, gorący krem ​​na wierzchu itp. Wierzch ciasta posyp okruchami. 7. Przykryj ciasto folią spożywczą. Gdy ciasto ostygnie do temperatury pokojowej, wstaw do lodówki na 6-8 godzin.

Komentarze

Formularz kontaktowy

Nazwa

E-mail *

Wiadomość *

Popularne posty